2016-06-26

Együttműködések

A szövetség szorosan együttműködik az MKE Korróziós-, valamint Lakk- és Festékipari Szakosztályával, a GTE Korróziós Szakosztályával, a VEKOR-al, a Magyar Minőség Társasággal, a Nemzeti Akkreditáló Testülettel, valamint a Magyar Szabványügyi Testülettel. Programjai megjelennek a HUNKOR Hírlevélben, az MKE havi közleményeiben, tagjai rendszeresen kapják a GTE által összeállított Korinform tájékoztatót, a Korróziós Figyelő folyóirat közli a HUNKOR programjait, információit, rendezvények beszámolóit.

A HUNKOR szakértői kollektívája 1994-ben tanulmánykötetet készítettminőségbiztosítási témában. A tanulmány segítséget nyújt a korrózióvédelem, széles területén dolgozó személyek és vizsgáló laboratóriumok minősítési folyamataihoz, és az egyes szakterületekhez kapcsolódó részletes szabványok összeállításával elősegíti a szakemberek napi tevékenységét.

A HUNKOR Minőségbiztosítási Munkabizottsága 1997-ben elkészítette a felület előkészítéssel és festéssel kapcsolatos kiadványát ami a szakemberek számára a legújabb ismereteket tartalmazza, majd 1999-ben az Építési Napló című kiadványát, ami a korróziós kivitelezői munkák nyomon követését teszi lehetővé. A tanulmánykötetek a HUNKOR tagok részére kedvezményesen kaphatók.