2016-06-26

RENDEZVÉNYEK

Galvanizálás Magyarországon
HUNKOR „Ipar-Akadémia” webinárium
2022. május 4. (szerda) 17:00 – 18:00

PLATFORM online: https://bit.ly/3EM6wTT

Előadások:
1. 17.00-17.15: Prof. Török Tamás: Galvánipar Magyarországon
2. 17.15-17.30: Dr. Krisch Róbert: A galván ötvözetfürdők szennyvízkezelése
17.30-tól: Diszkusszió: hozzászólások, kérdések és válaszok

 

AKTUALITÁSOK A TŰZIHORGANYZÁS TERÉN
HUNKOR „Ipar-Akadémia” webinár
2021. április 6. (szerda) 10:00 – 11:30

előadó: ANTAL ÁRPÁD – Fémolvadék indukálta feszültségkorróziós repedések

Csatlakozási lehetőség a linkre kattintva: https://bit.ly/3tkHXK0

ESTAL CONGRESS
alumínium felületkezelés

Az AFMSZ és a Diamnond Congress szervezésében megredezésre kerül online, október 6-7-én az ESTAL Kongresszus. A kongresszus nyelve angol, a részvétel regisztrációhoz kötött. További részletek az alábbi linken: https://www.estalcongress2021.org/

Az elmúlt évekhez hasonlóan az ESTAL kongresszus megmutatja az alumínium felületkezelés legújabb fejlesztéseit, és lehetőséget kínál arra, hogy megossza ismereteit az új technológiákról és tapasztalatokról, valamint segítséget nyújt, hogy a legfrissebb híreket szerezze be a piacon zajló eseményekről. Együtt új látókörökbe emeljük az alumíniumot.

 

 

VEKOR KONFERENCIA 

A 2021. évi VEKOR-konferencia  2021. október 5–7. között lesz a balatonfüredi Flamingó**** Hotelben. A Balaton partján fekvő wellnesshotel ideális helyszín új üzleti partnerek szerzésére, termékek széles körű reklámozására. A szakmai programok végén jó hangulatú beszélgetések, és kikapcsolódásképpen wellness szolgáltatások teszik a konferenciát emlékezetessé.

Az on-line jelentkezési lap a http://www.vekor.hu/vekor-konferencia-jelentkezes címen tölthető ki.

A konferencia célja a korszerű, hatékony korrózióvédelmi ismeretek elterjesztése, legújabb kutatások, fejlesztések és előírások bemutatása. Lehetőség biztosítása a tapasztalatcserére és az új termékek széleskörű megismertetésére. A továbbképzés része lehet a minőségbiztosítási, minőségirányítási rendszerekben megkövetelt szakmai oktatásnak.

A konferencia lehetséges témakörei: A konferencia leginkább az alábbi területeket fedi le: korrózióvédelem, elektrokémia, gépészet, anyagtudomány, környezetvédelem, minőségbiztosítás. A konferencián előadások hangzanak el a korrózió folyamatairól és a korrózió elleni védelem módszereiről, az egyes védelmi módszerek gyakorlati tapasztalatairól, a katódos védelem gyakorlatáról és diagnosztikájáról, új festékekről, a bevonatkészítés technológiájáról, ellenőrzéséről, korszerű vizsgálati módszerekről, új szerkezeti anyagokról, korszerű galvanizálási eljárásokról, a vízellátás korróziós gondjairól és a korróziós oktatás jelenlegi helyzetéről. Bemutatásra kerülnek új előírások, szabványok, jogszabályok és korróziós esettanulmányok. Az előadásokat vita követi, a hozzászólók hasznosan egészítik ki az előadóktól hallottakat.

 Felhívjuk figyelmét, hogy a konferenciára a fenti témákban korlátozott számban még tudunk előadásokat fogadni.

Kérjük, amennyiben előadással hozzá tud járulni a konferencia sikeréhez, jelezze.

A konferencia hagyományaihoz híven az előadásért nem kérünk díjat, a felmerülő utazási költségeket igény esetén térítjük, az előadás napján étkezést biztosítunk, előadói díjat azonban nem áll módunkban fizetni.

A jelentkezéseket szeptember 24-ig fogadjuk.

Felmerülő kérdéseire a 88/873-287 telefonon szívesen válaszolunk.

 A VEKOR Kft. honlapján (http://www.vekor.hu/vekor-konferencia) további információkat, a korábbi konferenciákról részletesebb beszámolót olvashat fényképekkel és statisztikai adatokkal illusztrálva. 

 

 

EUROCORR 2021 

Az virtuális EUROCORR nemzetközi korróziós konferencia szeptember 19-23. között a Dimond Congress és a HUNKOR szervezésében. A regisztráció már elindult, melynek menetéről az eurocorr2021.org oldalán minden információ megtalálható.

Absztrakt beadási határidő: március 31.

 

CASP2022 – Korróziós Konferencia és Kiállítás Törökországban

Részleteket a következő linkre kattintva olvashat: https://caspconferences.com/index.html#home

 

Corrosion Awareness Day 2018

April 24th is Corrosion Awareness Day

Dear Readers,

Corrosion Awareness Day highlights the estimated $2.5 trillion annual cost of corrosion worldwide (3 to 4% of GDP of industrialized countries) reflecting in part many decision-makers in industry and government not fully understanding the consequences of corrosion and how critical it is to control it.

To raise awareness of corrosion and the problems that it causes the WCO would like to highlight the following activities being organized by its member organizations in conjunction with Corrosion Awareness Day 2018:

GfKORR Annual Conference
Corrosion prevention of offshore wind turbines – ensuring the energy supply of the future
06. – 07.11.2018, Bremerhaven, Germany

KORMAT 2018
23rd Conference of materials protection and industrial finish
25.04.2018, Zagreb, Croatia

NKM 17
17th Nordic Corrosion Congress
23. – 25.05.2018, Lyngby, Denmark

ACHEMA 2018
32nd International Exhibition-Congress on Chemical Engineering, Environmental Protection and Biotechnology
11. – 15.06.2018, Frankfurt am Main, Germany

EUROCORR 2018
Applied science with constant awareness
09. – 13.09.2018, Kraków, Poland

Contact
Dr. Rick Durham
Phone: +49 69-7564-126
Email: rick.durham@dechema.de